сряда, 5 септември 2012 г.

Шницел от кайма с гарнитура от гъби на фурна с топено сирене и кашкавал

Продукти за шницелите:
500гр. кайма
2 яйца
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.ч брашно
1 лук
червен пипер
черен пипер
чубрица
галета
сол на вкус

Смесвате каймата със подправките, едното яйце, киселото мляко, нарязания лук и брашното. Оформяте шницелите и ги потапяте първо в разбито яйце, после в галетата. Пържите в загрято олио до готовност.

Продукти за гъбите:
гъби
топено сирене
кашкавал
краве масло

Отделяте пънчетата и измивате гъбите. Слагате много малко вода в една тава и нареждате гъбите (може да сложите пънчетата до тях). Слагате малка бучица масло във всяка гъба и ги печете 10-15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изкарвате ги, без да спирате фурната, и в тях слагате топеното сирене и кашкавала. Печете отново до зачервяване на кашкавала.


0 коментара:

Публикуване на коментар