събота, 8 септември 2012 г.

Катми на сач

За да оползотворя сача, този път реших да направя катми. Много са вкусни и лесни!
Продукти:
около 400-500гр. брашно
1 с.л. суха мая
1 ч.л. сол
вода

Маята се слага в чаша или купичка с малко хладка вода, за да втаса. В друг съд се слага брашното, солта, вече втасалата мая и малко по малко вода, необходима, за да стане с консистенцията на боза. Разбърква се и се оставя на топло, докато удвои обема си и се образуват мехурчета. Сача се загрява добре, намазва се с малко олио и с черпак се слага от вече втасалата смес. Пекат се от двете страни и след като са готови се намазват обилно с краве масло. Приятен апетит!



6 коментара:

Iliana каза...

Ммм, колко са пухкави! Отмъквам си едничка :)

Seride Bekir каза...

Де да бяха останали... :)

Nadia каза...

Ох, колко вкусно изглеждат! Това лято най-накрая успях да си донеса здрав сач от България и ще ги пробвам в най-скоро време.
Хував ден :)

Seride Bekir каза...

:)

Анонимен каза...

Да си жива и здрава :) Онзи ден се съжалявах как нямам плоча за катми... въобще не се сетих, че може и на сач да стане.

Seride Bekir каза...

:)

Публикуване на коментар