сряда, 5 септември 2012 г.

Кифлички със сирене и кашкавал

Много ги обичам! Толкова са вкусни и мекички, мммм! Рецептата е на Марабу от форума на www.gotvetesmen.com


Продукти:
200 мл прясно мляко
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица суха мая
или 18 грама прясна мая
1 чаена лъжица сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 грама брашно


Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олиото). Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути. Бухналото тесто се разделя на топки. Всяка топка се разточва на овална питка. В основата се слага по малко кашкавал или сирене, а от другата страна се правят 3 разреза. Навиват се кифлички. Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава.  Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути. Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса до златист цвят. Охлаждат се върху метална скара.

0 коментара:

Публикуване на коментар