събота, 8 декември 2012 г.

Арменски сладки

Продукти:
1ч.ч. вода
2/3 ч.ч олио
3ч.ч. брашно
1ч.л. сода
малка щипка сол
орехи
локум
пудра захар

Слагаме водата и олиото в съд, за да кипнат. Добавяме содата и малката щипка сол и сваляме от котлона. Добавяме брашното и разбъркваме с лъжица, най-добре с дървена, докато се получи топка тесто. Оставяме да се охлади. След като е охладено, взимаме топчета тесто, разстиламе ги върху дланта си, слагаме им орехи и локум и ги оформяме пак като топчета. Подреждаме ги с разстояние върху тава с хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Още топли ги овалваме в пудра захар. Приятен апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар