петък, 9 август 2013 г.

Пълнозърнест крамбъл с праскови



Продукти (за малка правоъгълна тавичка 18/12см):
3 средни праскови
2 с.л. кафява захар
1 с.л. ром
4-5 с.л. пълнозърнесто брашно
2-3 с.л. овесени ядки
2-3с.л. едро смлени орехи или други ядки
2-3 с.л. краве масло



Режем прасковите на кубчета и ги слагаме в тенджера с една супена лъжица кафява захар и ром. Задушаваме ги докато поомекнат малко и ги прехвърляме в тавичката. В купа смесваме брашното, овесените ядки, супена лъжица кафява захар, орехите и маслото. С пръсти правим сместа на трохи и я поръсваме върху прасковите. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна. По желание сервираме със сладолед или сметана. Приятен апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар