сряда, 12 декември 2012 г.

Баклава с кадаиф

Наскоро се сдобих с един килограм суров кадаиф и дълго се чудех как да го оползотворя. Е, накрая с част от кадаифа направих тази невероятно вкусна баклава и не съжалявам!

Продукти:
около 300гр. суров кадаиф
70-80гр. разтопено краве масло
счукани орехи
кори за баклава
600мл. вода
500гр. захар
1 пакетче ванилия


Слагаме 4 кори една върху друга като ги мажем с маслото. Слагаме предварително накъсаният и отделен на конци кадаиф и орехите върху корите и ги навиваме на руло. Така процедираме до края и режем рулата на охлюви. Слагаме ги в тава и ги поливаме с останалото масло. Печем в предварително загрята фурна на 220гр. до придобиване на приятен загар. Приготвяме захарния сироп. Варим водата и захарта, докато се разтопи и добавяме ванилията. Баклавата се полива със сиропа, когато е охладена, а сиропа хладък. Трябва да престои най-малко половин час, за да се напои добре. Приятен апетит!

2 коментара:

Luchiya каза...

Ето такъв кадаиф не съм пробвала! Звучи много захарно и вкусно! Поздравления :)

Serche каза...

Наистина е неописуемо вкусно, но и доста калорично!

Публикуване на коментар