петък, 7 декември 2012 г.

Соленки

Станаха невероятни, но повече като бутерки, отколкото соленки, защото маслото им дойде в повече. :D

Продукти:
100гр. кашкавал
100гр. сирене
3 пълни с връх супени лъжици краве масло
около 100гр. брашно


Настъргваме кашкавала и сиренето на ситно ренде и ги добавяме към мекото масло. Добавяме брашното и месим тесто. Увиваме го със фолио за свежо съхранение (ако нямате фолио може да го сложите в съд с капак) и го оставяме в хладилника за 15-20 минути. След като се охлади го разточваме с дебелина около 1-2см., режем в каквито форми си искаме и поставяме соленките в тава с хартия за печене. Може да ги поръсите с каквито семена желаете (в случая аз използвах ким). Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса докато придобият приятен загар.

4 коментара:

Анонимен каза...

Страхотни соленки! Гледам, че в рецептата няма набухвател и яйце, това ли са само продуктите, понеже смятам да ги направя?

Serche каза...

Да, само това са. :)

Кристина К каза...

Изглеждат страхотно! Още утре ще ги спретна и аз :)

Alexandrina каза...

Чудесни ми се получиха! Влизат в категорията любими соленки :) Лесни и много вкусни.

Публикуване на коментар