Станаха невероятни, но повече като бутерки, отколкото соленки, защото маслото им дойде в повече. :D
Продукти:
100гр. кашкавал
100гр. сирене
3 пълни с връх супени лъжици краве масло
около 100гр. брашно
Настъргваме кашкавала и сиренето на ситно ренде и ги добавяме към мекото масло. Добавяме брашното и месим тесто. Увиваме го със фолио за свежо съхранение (ако нямате фолио може да го сложите в съд с капак) и го оставяме в хладилника за 15-20 минути. След като се охлади го разточваме с дебелина около 1-2см., режем в каквито форми си искаме и поставяме соленките в тава с хартия за печене. Може да ги поръсите с каквито семена желаете (в случая аз използвах ким). Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса докато придобият приятен загар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Страхотни соленки! Гледам, че в рецептата няма набухвател и яйце, това ли са само продуктите, понеже смятам да ги направя?
Да, само това са. :)
Изглеждат страхотно! Още утре ще ги спретна и аз :)
Чудесни ми се получиха! Влизат в категорията любими соленки :) Лесни и много вкусни.
Публикуване на коментар