петък, 7 декември 2012 г.

Пандишпаново руло с млечен крем



Продукти:
За пандишпана:
4 яйца
2/3ч.ч. брашно
2/3ч.ч. захар
1 пакетче ванилена захар или каквато ванилия имате
1 ч.л. бакпулвер

За крема:
500мл. прясно мляко
1 яйце
4-5с.л. брашно
5с.л. захар
1 пакетче ванилена захар или каквато ванилия имате
1 пакетче суха сметана

За пандишпана разбивате яйцата със захарта и ванилията докато станат много пухкави. Пресявате брашното с бакпулвера и частично ги добавяте към яйчената смес като разбърквате внимателно с шпатула или дървена лъжица. Изсипвате сместа в тава покрита с хартия за печене и печете в загрята фурна на 170-180 градуса. Когато е готов го оставяте да се охлади заедно с хартията.

За крема слагате 400мл. мляко в тенджера заедно със захарта да ври. Прец това време разбивате яйцето и добавяте останалото 100мл. мляко, брашното и ванилията и разбърквате добре, за да няма бучки. Когато млякото със захарта заври на тънка струя добавяте сместа и бъркате догато се сгъсти и стане готово. Оставяте го да се охлади и през това време приготвяте сметаната на прах по указанието върху пакета. Когато млечния крем се охлади, го смесвате със сметаната. Слагате колкото е нужно върху пандишпана и го навивате на руло. Трябва да престои няколко часа или една нощ в хладилника. Става невероятно! Да ви е вкусно!

0 коментара:

Публикуване на коментар