понеделник, 9 септември 2013 г.

Ябълков сладкиш с пълнозърнесто брашно

Продукти (мерителна чаша 200мл.):
6 ябълки
1ч.л. канела
1ч.ч. пълнозърнесто брашно
1ч.ч. грис
2-3 супени лъжици смлени овесени ядки
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
олио

Намазнете не много голяма тавичка или форма за печене с олио. Смесете пълнозърнестото брашно, гриса, овесените ядки, захарта и бакпулвера. Настържете ябълките, добавете канелата (не изцеждайте отделилата се вода) и разбъркайте. Поръсете тавата със сухата смес и разпределете отгоре малко от сместа с ябълки. Отгоре поръсете пак от сухата смес и ръснете 2-3 лъжици олио. Сложете ябълките и повторете процедурата още веднъж. Накрая трябва да завършите със суха смес и олио. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна. Приятен апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар