вторник, 11 септември 2012 г.

Чийзкейк без печене

Продукти:

За блата:
1 пакет бисквити Еверест с масло 
100гр. краве масло

За крема:
250гр. крема сирене
200мл. течна сладкарска сметана
3 с.л. пудра захар
4-5 супени лъжици сладко или конфитюр от някакъв плод

Натрошаваме бисквитите с блендер или на ръка на много ситно. Добавяме разтопеното краве масло и оформяме нещо като тесто. Притискаме го с ръка към съда в който ще направим чийзкейка и го слагаме в хладилника да стегне. През това време разбиваме крема сиренето, с добавената пудра захар и течната сладкарска сметана в отделни съдове. Смесваме ги в един съд и ги разбиваме добре отново. Изваждаме блата от хладилника и го покриваме с крем. В купа разбъркваме сладкото или конфитюра, докато стане леко течен и заливаме чийзкейка с него. След като стегне най-малко 2-3 часа е готов за ядене. Приятен апетит!


4 коментара:

Дани каза...

Страхотен кейк, лесен и изключително вкусен!Поздрави за кулинарката! :)

Serche каза...

Страхотен е, наистина! Благодаря! :)

Маги каза...

Много апетитно изглежда. Поздрави!

Serche каза...

Мерси! :)

Публикуване на коментар