четвъртък, 6 септември 2012 г.

Гьозлеме на сач


 Наскоро баба ни даде голям сач, защото нашият беше малък и стар и тази сутрин с мама решихме да направим гьозлеме. Гьозлеме са турски (или арабски) банички на сач, правят се лесно и са уникално вкусни! Плънката е по ваш вкус, ние ги направихме със сирене, извара и магданоз. Ако нямате сач, може да ги направите и в тиган, но мисля, че няма да станат толкова вкусни.

Продукти:
около 300-400гр. брашно
вода, колкото поеме
1 яйце
сол на вкус
плънката по избор

Месите тестото и го оставяте за 5-10 минути да си почине. Разделяте го на топки и от всяка разточвате тънка кора. Намазвате кората с олио или разтопено краве масло и поръсвате с  плънката (в моя случай със сирене, извара и магданоз). Затваряте кората като плик (ето така) и я слагате в намазнена с краве масло (олио) сач или тиган. Опитайте, няма да съжалявате!





6 коментара:

Зорница М. каза...

Поздравления за блогчето! Много е хубаво :)
И ние с мама сме правили гьозлеме, голяма вкусотия е!

Serche каза...

Мерси! Да, наистина стават мнооооого вкусно! :)

Gingery lemon каза...

Наскоро в Турция имах шанса да опитам гьозлеме. Голяма вкусотия :)

Serche каза...

Да, особено там ги правят чудесно :)

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Georgi Pavlov каза...

Ние ги правим уникални, не случайно сме известни с гьозлеметата.

Публикуване на коментар