Продукти:
около 300-400гр. брашно
вода, колкото поеме
1 яйце
сол на вкус
плънката по избор
Месите тестото и го оставяте за 5-10 минути да си почине. Разделяте го на топки и от всяка разточвате тънка кора. Намазвате кората с олио или разтопено краве масло и поръсвате с плънката (в моя случай със сирене, извара и магданоз). Затваряте кората като плик (ето така) и я слагате в намазнена с краве масло (олио) сач или тиган. Опитайте, няма да съжалявате!
6 коментара:
Поздравления за блогчето! Много е хубаво :)
И ние с мама сме правили гьозлеме, голяма вкусотия е!
Мерси! Да, наистина стават мнооооого вкусно! :)
Наскоро в Турция имах шанса да опитам гьозлеме. Голяма вкусотия :)
Да, особено там ги правят чудесно :)
Ние ги правим уникални, не случайно сме известни с гьозлеметата.
Публикуване на коментар