четвъртък, 13 септември 2012 г.

Пиде със сирене, кашкавал и яйца

Продукти: 

За тестото:
1 с.л. суха мая
брашно, колкото поеме
вода
1 ч.л. сол

За плънката:
сирене
кашкавал
2-3 яйца


Слагаме маята с малко хладка вода в съд, за да шупне. В друг съд слагаме брашно на око, сол и добавяме шупналата мая. Добавяме малко вода, за да стане нормално нелепнещо тесто. Ако брашното е малко, добавяме още и месим до готовност. Оставяме тестото да втаса за 30-40 минути или докато удвои обема си. Разделяме на топки и всяка топка разточваме на малък овал. За плънката разбиваме яйцата, добавяме настърганото или намачкано сирене и настъргания кашкавал и разбъркваме (плънката може да е всякаква по ваш вкус). По средата на овалите слагаме плънка и сгъваме краищата, за да се получи нещо като лодка (ето така) . Печем в предварително загрята фурна на 200-220 градуса (първо най-отдолу, докато долната част се запече, след това най-отгоре). Стават страхотно, по вкусни дори и от купените!

2 коментара:

Роси каза...

Страхотни са ти пидетата,мнооого вкусни,браво!
И поачите в предната публикация също са великолепни!

Serche каза...

Благодаря, наистина са такива! :)

Публикуване на коментар